Hedera Hibernica

Att plantera Hedera Hibernica är inte alls svårt, så du kan enkelt göra det själv. På denna sida hittar du en steg-för-steg-plan med förberedelser och en förklaring av hur du bäst kan börja plantera hederan.

 Vattna först hederaplantorna

Hederaplantorna kontrolleras i hedera plantskolan för att se om de har tillräckligt med fukt innan murgrönaplantorna transporteras. Vanligtvis är hederorna fortfarande tillräckligt fuktiga vid leverans och behöver inte vattnas omedelbart. Tänk på detta, eftersom krukorna med hedera värms upp snabbare ovan jord och förhindrar därmed uttorkning.

Vi rekommenderar att alla hederaväxter blötläggs i en hink innan de planteras på destinationen i trädgården. Detta verkar motsägelsefullt eftersom plantorna fortfarande känns fuktiga, men detta säkerställer att plantorna får en optimal start i marken.

Förbered jord

Innan du planterar hederan är det viktigt att veta hur jorden ligger där plantorna ska placeras. Det är så klart meningen att hederaplantorna ska växa bra och det är bara möjligt när plantorna kan ta i sig rätt näring. Med lagom trädgårdsjord rekommenderas att blanda krukjord i planteringshålet. Detta förbättrar marken avsevärt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trädgård

Hur gör du din trädgård underhållsvänlig!

Vill du ha något grönt i din trädgård, men du har inte tid att underhålla olika växter? Lyckligtvis finns det lösningar på det. Det finns många växter som kräver lite uppmärksamhet. Dessutom finns det flera knep för att begränsa underhållet. Nedan hittar du fler tips för att göra din trädgård (mer) underhållsvänlig. Använd stauder Stauder […]

Read More
Trädgård

Speciella DIY-idéer för trädgården

Varje trädgård är annorlunda. En väljer en modern stil medan den andra föredrar en frodig trädgård. Det finns variationer inte bara i plantering utan också i möbler och tillbehör. Du kan välja att köpa den i butiken, men det är naturligtvis också möjligt att montera det själv och ge det en speciell twist. Är du […]

Read More